Kip met abrikozen

voor 2 personen

  • 75 g gedroogde abrikozen
  • 1 stukje gember (2 cm)
  • 1 ui
  • 200 g kipfilet
 
  • kipkruiden
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 1 dl kippenbouillon

Was de abrikozen en week ze 1 - 2 uur in water.
Schil het stukje gember en snijd het heel fijn.
Maak de ui schoon en snijd hem in snippers.
Snijd de gewelde abrikozen in reepjes.
Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met kipkruiden en eventueel wat cayennepeper.
Bak de kip in de hete margarine aan alle kanten bruin.
Fruit de ui en de gember mee.
Voeg de abrikozen en de kippenbouillon toe en stoof de kip in 10 minuten gaar.

Menusuggestie
Lekker met sperzieboontjes en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug