Kip met aardappeltjes in de oven

kip_aardappeltjes_oven (2K)

  • 8 kippenbouten
  • 20 kleine aardappelen
  • 200 g artisjokharten (vers of uit blik)
  • 200 g kikkererwten (uit blik)
  • 2 dl kippenbouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetl. rozemarijn
  • 2 eetl. platte peterselie
  • peper
  • zout

Verwarm de oven voor op 220 °C.
Snijd de aardappelen in plakjes van 1 cm.
Hak de rozemarijn en de knoflook fijn.
Leg de aardappelplakjes, de kippenbouten, de kikkererwten, de artisjokharten, de rozemarijn en de knoflook in een ovenschotel.
Overgiet met de kippenbouillon.
Breng op smaak met peper en zout.
Zet de schotel, met deksel, 1 uur in de oven.
Werk af met de peterselie en dien onmiddellijk op.

Tip
U kunt de kippenbouten vervangen door parelhoenbouten.

Bron: KIP lekker

Terug