Ketjapkip met mini-maïs, kerstomaatjes en bieslook

ketjapkip_mini_mais (3K)

  • 400 g witte rijst
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 blikjes (a 200 g) mini maïs
  • 1 bakje (250 g) kerstomaatjes
  • 400 g kipfilet
  • wokolie
  • 4 eetl. ketjap asin
  • 1 theel. sambal manis
  • 4 eetl. fijngeknipte bieslook

Pel en snijd ondertussen de knoflook in dunne plakjes.
Laat de maïs uitlekken en halveer de tomaatjes.
Snijd de kipfilet in reepjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kipreepjes ca. 8 minuten.
Voeg de knoflook, de ketjap asin en de sambal toe en wok 2 minuten mee.
Schep de maïs en de tomaatjes erdoor en wok 1 minuut mee.
Verdeel de warme rijst over 4 borden, schep de ketjapkip met groenten erop en bestrooi met de bieslook.

Op tafel
Zet knapperige gebakken uitjes en pittige sambal oelek op tafel.

Lekker anders kan ook
Vervang de bieslook door fijngehakte koriander of bieslook.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Kerrie-kokossoep en Koud kokossoepje met ananas en rode peper toe.

Bron: Conimex

Terug