Ketjapkip met sambalprei en rijst

ketjapkip (1K)

  • 4 eetl. ketjap asin
  • sambal manis
  • 500 g kleine kipkarbonades
  • 400 g witte rijst

Verwarm de grill.
Meng in een schaaltje de ketjap met een halve eetlepel sambal.
Wentel de kipkarbonades
erdoor en laat ze in een schaaltje tenminste 10 minuten marineren.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd de limoen in partjes.
Rooster de kipkarbonades op of onder de licht ingevette grill of barbecue in ca. 15 minuten
rondom bruin en gaar. Vaak keren!
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de prei 3 minuten.
Voeg na 2 minuten naar
smaak een halve of hele eetlepel sambal toe.
Schep de rijst en sambalprei op 4 borden en leg de ketjapkip erbij.
Serveer er voor de liefhebbers limoen bij, om aan tafel uit te knijpen.

Op tafel
Knapperige kroepoek is hier heerlijk bij.

Lekker anders kan ook
Maak in plaats van sambalprei, kerrieprei met Conimex Boemboe voor Kerriegroenten.
Dat smaakt ook uitstekend bij de ketjapkip, die trouwens ook op de BBQ bereid kan worden.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Thaise tomatensoep en Aziatische vlaflip toe.

Bron: Conimex

Terug