Kip ketjap I

  • 1 kilo kipdelen of 3 kipfilets
  • 4 gesnipperde tenen knoflook
  • 5 eetl. zoete ketjap
  • stukje foelie
  • sap van ½ limoen
  • ½ l kippenbouillon
  • nootmuskaat
  • zout
  • olie

Bak de kip bruin in de olie en neem deze vervolgens uit de pan.
Fruit de knoflook in het braadvet blus af met de bouillon.
Voeg foelie, ketjap en limoensap toe en breng dit aan de kook met deksel op de pan ½ uur laten garen.
Op smaak brengen met zout en nootmuskaat.

Kip ketjap II

  • 1 kilo kipdelen of 3 kipfilets
  • 1 afgestreken eetl. gemberpoeder (djahé)
  • zwarte peper
  • 2 grote gesnipperde uien
  • 3 cm gemberwortel
  • 4 gesnipperde tenen knoflook
  • 5 eetl. zoete ketjap
  • ½ l kippenbouillon
  • 1 eetl. witte natuurazijn
  • zout
  • olie

Wrijf de kip in met peper en gemberpoeder en laat 1 uur intrekken.
Bak de kip bruin in de olie en neem deze vervolgens uit de pan fruit de ui, gember en knoflook in het braadvet.
Blus af met de bouillon voeg kecap en azijn toe en breng dit aan de kook.
Doe de kip weer in de pan en met deksel ½ uur laten garen.
Op smaak brengen met zout.

Terug