Kerrierijst met kip, munt en cashewnoten

kerrierijst (4K)

  • 400 g pandan rijst
  • 400 g kipfilet
  • kerrie djawa
  • wokolie
  • 50 g gezouten cashewnoten
  • 400 g doperwtjes (diepvries)
  • 4 eetl. ketjap manis
  • 3 eetl. grofgehakte munt

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten, met koud water afspoelen en laten afkoelen.
Snijd de kipfilet in hele kleine stukjes, een beetje grover dan gehakt.
Meng ze met 1 eetlepel olie en 1 theelepel kerriepoeder.
Hak de cashewnoten grof.
Verhit in de wok een scheutje olie en wok de kip 4 minuten.
Voeg de doperwtjes toe en wok ze 2 minuten mee.
Voeg nog 2 eetlepels olie, 1 theelepel kerriepoeder en de rijst toe en wok nog 5 minuten.
Schenk de ketjap erbij, voeg de munt toe en wok nog 1 minuut.
Schep de kerrierijst in 4 grote kommen en strooi de cashewnoten erover.

Op tafel
Mango chutney is lekker bij de kerrierijst, je kunt het aan tafel naar smaak toevoegen.

Lekker anders kan ook
De munt kun je weglaten en eventueel wel wat verse gehakte lente-uitjes toevoegen.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Indiase maïskoekjes met dip en Limoenkwark toe.

Bron: Conimex

Terug