Kerrienasi met kip-ananas-paprikasaté

kerrienasi_kip (2K)

  • 400 g witte rijst
  • 1 pakje Conimex Mix voor Nasi Goreng
  • 300 g kipfilet
  • 2 theel. kerrie djawa
  • 3 eetl. ketjap asin
  • wokolie
  • 1 rode paprika
  • 1 blikje (ca. 20 cl) ananasstukjes
  • 1 zakje (68 g) pinda-satésaus
  • 600 g preiringen
  • extra: 8 satéstokjes

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Meng ondertussen de mix met 10 cl kokend water, tenminste 10 minuten laten staan.
Snijd de kipfilet in 24 stukjes.
Meng ze met 1 theelepel kerrie djawa, 2 eetlepels ketjap asin en een halve eetlepel wokolie.
Marineer 5 minuten.
Snijd van de paprika 16 mooie stukjes voor de saté en snijd de rest fijn.
Laat de ananas uitlekken.
Rijg telkens 3 stukjes kip met daartussen stukjes paprika en ananas aan de satéstokjes.
Gril ze onder de grill of in een grillpan rondom bruin en gaar, ca. 10 minuten.
Bereid de pinda-satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje wokolie toe en roerbak de prei, de fijngesneden paprika en 1 theelepel kerrie djawa 3 minuten.
Voeg de gewelde mix en 1 eetlepel ketjap asin toe en wok 2 min.
Schep de rijst erdoor en roerbak nog 3 minuten.
Verdeel de nasi over 4 kommen of borden.
Leg de saté erop en schep er wat pinda-satésaus over.

Op tafel
Zet knapperige smaakmakers kroepoek saté en pittige sambal brandal op tafel.

Lekker anders kan ook
Voeg met de prei en paprika 1 eetlepel fijngehakte gember toe.

Bron: Conimex

Terug