Kerriekip met krieltjes, tomaat en koriander

Kerriekip met krieltjes, tomaat en koriander

  • 2 eetl. wokolie
  • 400 g kipkarbonades
  • 800 g geschrapte krieltje
  • 58 g Conimex Boemboe Rode Curry
  • 2 dl volle yoghurt
  • 400 g spitskool
  • 3 grote tomaten
  • 3 eetl. fijngehakte koriander

Verhit een braadpan of wok, voeg 2 eetlepels wokolie toe en bak de kipkarbonaadjes hierin rondom lichtbruin.
Voeg de krieltjes toe en bak ze 1 minuut mee.
Voeg de kruidenpasta, 15 cl yoghurt en een flinke scheut heet water toe en laat op een matig vuur ca. 20 minuten garen.
Schep na 10 minuten garen de spitskool erdoor.
Ontvel ondertussen de tomaten: leg ze 15 tellen in kokend water, spoel ze met koud water af en trek de velletjes eraf.
Halveer de tomaten, schep de pitjes eruit en snijd ze in reepjes.
Voeg als de kerriekip klaar is de reepjes tomaat toe en warm ze 1 minuut mee.
Verdeel de kip over 4 kommen of diep borden, schep de rest van de yoghurt erop en strooi de koriander erover.

Serveertip
Zet voor de liefhebbers bij de kerriekip met krieltjes, tomaat en koriander, sambal, seroendeng en gebakken uitjes op tafel.

Variaties
Gebruik kipfilet of lams(koteletjes) in plaats van kipkarbonaadjes. De koriander kan worden vervangen door basilicum.

Bron: Conimex

Terug