Kerriegroenten met noten en kip

kerriegroenten (2K)

  • 400 g rijst
  • 400 g kipfilet
  • 4 eetl. Conimex wokmarinade
  • wokolie
  • 600 g grofgesneden
  • wokgroenten
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Kerrie Groenten
  • 50 g gezouten cashewnoten

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd elke kipfilet in 6 stukjes.
Meng de kipstukjes met de wok marinade.
Laat het 3 minuten staan om te marineren.
Verhit een wok of koekenpan, voeg een scheutje olie toe en bak hierin de kipstukjes in ca. 8 minuten rondom goudbruin en gaar.
Verhit een andere wok of hapjespan, voeg een scheutje olie toe en wok hierin de groenten 3 minuten.
Voeg 2 dl water en de boemboe toe, breng aan de kook.
Ca. 3 minuten zachtjes laten pruttelen.
Hak de cashewnoten grof.
Verdeel de rijst over 4 borden, schep de kipstukjes en de kerriegroenten ernaast.
Bestrooi de groenten met de cashewnoten.

Variatie
Vervang de gemengde groenten door in halve plakjes gesneden winterwortel (5 minuten wokken!) en/of grofgesneden kool zoals spitskool of Chinese kool.

Bron: Conimex

Terug