Kipkebabs

kipkebab (3K)

  • 500 g kipfilet
  • kipkruiden met zout
  • 8 kerstomaatjes
  • 4 zilveruitjes
  • 2 groene paprika's, in stukken gesneden
  • 8 champignons
  • 4 satéstokjes
voor de marinade
  • sap van 1 citroen
  • 1 dl rode wijn
  • 1 ui, fijngehakt
  • ½ theel. gedroogde salie
  • ½ theel. rozemarijn, fijngehakt
  • zwarte peper, versgemalen
  • zout

Snijd de kipfilets in blokjes en kruid met de kipkruiden.
Meng alle ingrediënten voor de marinade en laat hierin de blokjes kip gedurende 4 uur marineren (regelmatig omroeren).
Maak mooie brochettes met de gemarineerde kip en de groenten.
Gril op de barbecue.

Tip
Serveer met aardappelen in de schil, citroen, ui en peterselie.

Bron: KIP lekker

Terug