Pittige kipkarbonades met citroen en gember

karbonades_pittig (2K)

  • 1 citroen
  • wokolie
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Ajam paniki
  • 4 eetl. gembersiroop

Was de kipkarbonades en dep ze droog met keukenpapier.
Pel en snijd de ui in ringen.
Pel en snijd de knoflook in plakjes.
Schil de gember en snijd of rasp zeer fijn.
Was de citroen, rasp de schil (ca. 1 eetlepel citroenrasp) en pers de citroen uit.
Verhit een scheutje olie in een stoofpan en bak hierin de kipkarbonades in ca. 5 minuten aan beide kanten lichtbruin.
Voeg de uienringen, de knoflook en de gember toe en bak deze 3 minuten mee.
Roer er de boemboe, het citroensap en de helft van de rasp, de gembersiroop en 2 dl water door.
Stoof de kipkarbonades op een laag vuur, met het deksel op de pan, in 45 minuten zachtjes gaar.
Serveer de kip met de rest van de citroenrasp erover.
Lekker met gekookte rijst en gewokte Chinese kool.

Bron: Conimex

Terug