Kip Karaage met aubergines op Japanse wijze

kip_karaage (1K)

  • 4 kippenbouten, uitgebeend met vel
  • 1 (witte) aubergine
  • 6 eetl. sesamolie
  • 6 eetl. suiker
  • 6 eetl. water
  • 3 eetl. wasabi pasta (poeder mengen met beetje water)
  • 2 eetl. sesam olie
  • 2 eetl. witte sesamzaadjes
  • 2 eetl. witte miso
  • 2 eetl. mirin
  • 1 eetl. fijngehakte gember
  • 1 eetl. geplette look
  • 1 eetl. soja
  • 1 eetl. sake (rijstwijn)
  • 1 eetl. sojasaus
  • frituurolie
  • aardappelbloem
    • garnituur:
  • lente-ui
  • sesamzaadjes

Snijd het kippenvlees in kleinere stukken.
Maak een marinade met de gember, look, sesamolie, sojasaus en sake.
Marineer het kippenvlees enkele uren tot een dag.
Laat de kipblokjes uitlekken en rol in aardappelbloem.
Klop het teveel aan bloem goed af en frituur in hete olie.
Bak de kip goudgeel, als ze komt bovendrijven is ze gaar.
Goed afdeppen met keukenpapier en serveren.
Versnijd de aubergine in vrij grote stukken.
Sauteer in de sesamolie, voeg de rest van de ingrediënten toe en laat gaar koken op matig vuur.
Schik de kippenblokjes op de gestoofde aubergines.
Besprenkel met diagonaal fijngesneden lente-ui, sesamzaadjes en eventueel wat versgehakte gember.

Recept van Chef-kok Jan Verhelst van 'Restaurant Lotus Roots' te Eke.
Bron: KIP lekker

Terug