Kapsalon pulled chicken

voor 2 à 3 personen

Kapsalon pulled chicken - 1

  • 1 zak robuust gesneden Friet van CêlaVíta
  • 2 kipfilets
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 5 eetl. ketchup
  • snuf paprikapoeder
  • snuf chilipoeder
  • 1 theel. mosterd
  • 1 lente-ui
  • peper en zout
    • koolsalade
  • 150 g spitskool, fijngesneden
  • 50 g peen, julienne
  • 1 eetl. azijn
  • 1 eetl. mayonaise
  • 1 eetl. zure room
  • 1 theel. mosterd
  • 1 eetl. suiker
  • 1 eetl. citroensap
  • peper & zout

Verwarm de oven op 220 °C (of bereid de friet in de airfryer of in de frituurpan).
Breng een pan water aan de kook en doe daar de hele kipfilets in en kook ze in ca. 15 minuten gaar.

Kapsalon pulled chicken - 2

Verdeel de friet over een bakplaat en bak ze in 30 minuten krokant in de oven, draai ze halverwege een keer om.
Meng ondertussen de kool en peen julienne door elkaar in een grote kom.
Roer de rest van de ingrediënten van de koolsalade door elkaar tot een dressing en meng deze door de kool en peen.

Kapsalon pulled chicken - 23

Haal de kip uit het water en laat uitlekken.
Trek met een vork kleine stukjes van de kip.
Verhit wat olie of boter in een pan en fruit de gesnipperde ui en knoflook hierin aan.
Voeg de stukjes pulled chicken toe.
Roer de ketchup, paprikapoeder, chilipoeder, peper, zout en mosterd er door laat op zacht vuur staan maar laat het niet te droog worden.

Kapsalon pulled chicken - 4

Haal de friet uit de oven en doe in een schaal (of op aparte bordjes).
Schep de pulled chicken er op en wat van de koolsalade.
Serveer de rest van de salade er naast.
Bestrooi als laatste met wat fijngesneden lente-ui.

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met CêlaVíta.
Bron: Leuke Recepten

Terug