Kalkoentournedos met druiven-pepersaus

  • 175 g witte druiven
  • 175 g blauwe druiven
  • 2 eetl. olie
  • 450 g aardappelblokjes
  • 50 g magere spekreepjes
  • 4 kalkoentournedos
  • peper en zout
  • 30 g boter
  • 1 dl licht droge witte wijn
  • 1 zakje peperroomsaus

Was de druiven en neem ze van de steeltjes.
Halveer de druiven en verwijder de pitjes.
Verhit de olie en bak de spekreepjes met de aardappelblokjes al omscheppend bruin en gaar.
Wrijf de tournedos in met peper en zout naar smaak.
Verhit de boter in de koekenpan en bak de tournedos in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar.
Breng intussen de wijn met 2 dl water en de inhoud van het zakje peperroomsaus al roerend met een garde aan de kook.
Voeg de gehalveerde druiven toe en warm kort door.
Breng de aardappelblokjes op smaak met peper en zout.
Serveer de tournedos met de saus en de aardappelblokjes.
Lekker met tuinerwtjes.

Bron: Smulweb

Terug