Pavita Rellena a la criollo,
Kalkoenrolletjes met Creoolse vulling

pavita_rellena (2K)

  • 1 klein blikje perziken
  • 75 g boter
  • 1 fijngesneden ui
  • 250 g gemengd gehakt
  • 1 snede witbrood
  • 2 - 3 theel. gedroogde oregano
  • 2 eetl. fijngehakte olijven
  • 1 losgeklopt ei
  • versgemalen peper en zout
  • 8 niet te grote kalkoenschnitzels (50 g. per stuk) ongepaneerd
  • zoethete chilisaus

Snijd de perzik in kleine blokjes.
Verhit een ruime pan en laat hier 25 gram boter in uitbruisen.
Bak de ui hierin glazig en laat deze afkoelen.
Voeg de ui aan het gehakt toe evenals de overige ingrediënten.
Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Klop de kalkoenplakjes tussen plasticfolie goed plat en leg ze op het werkvlak.
Bestrijk deze vervolgens met het gehaktmengsel en rol stevig op.
Bind de rolletjes dicht met keukentouw.
Verhit de overige boter en bak hierin de rolletjes op niet te hoog vuur in 15 20 minuten goudbruin en gaar.
Serveer direct met chilisaus, sla en rijst.

Wijnadvies
Cabernet Sauvignon Tempranillo, Argentinie.

Succestip
Snijd de rolletjes in plakjes en serveer als borrelhapje.

Bron: Spar Succes recepten

Terug