Kalkoenreepjes met witlof, aardappel en rozijnen

  • 4 aardappels
  • 400 g kalkoenfilet
  • 2 sjalotjes of 1 ui
  • 3 eetl. olie
  • peper, zout
  • 250 g witlof
  • 1 appel
  • 2 eetl. citroensap
  • 50 g blanke rozijnen
  • 1 eetl. honing
  • ⅛ l crème fraîche
  • 2 eetl. geschaafde amandelen

Schil de aardappels en verdeel ze in plakjes.
Snijd de kalkoenfilet in reepjes.
Pel de sjalotjes en snipper deze.
Verhit de olie en roerbak hierin de kalkoenreepjes 5 min.
Schep de sjalotjes en de aardappelplakjes erdoor en bak 5 minuten.
Voeg peper en zout toe.
Snijd de witlof in grove stukken en de appel in stukjes.
Sprenkel citroensap erover.
Schep witlof, appel en rozijnen door de roerbakschotel en bak 3 minuten.
Meng de honing door de room en schep dit mengsel door het gerecht.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan en strooi ze vóór het serveren over het gerecht.

Bron: NIVAP

Terug