Kalkoenragout met zuurkool

voor 2 personen

  • 200 g kalkoenfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. sojasaus
  • mespunt kaneel
  • ½ theel. gemalen komijnzaad (djinten)
  • 1 (rode) ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 eetl.l olie
  • 1 eetl. bloem
  • 1½ dl bouillon
  • 400 g zuurkool

Snijd de kalkoenfilet in blokjes.
Pers het teentje knoflook boven een kom uit.
Meng er de sojasaus, de kaneel, de komijn en wat peper door.
Schep de blokjes kalkoen hierdoor en laat dit afgedekt in de koelkast 10 minuten marineren.
Maak de ui en de bleekselderij schoon.
Snijd de ui in snippers en de bleekselderij in boogjes.
Verwarm de olie in een grote braadpan en bak hierin de gemarineerde kalkoen bruin.
Bak de ui en de bleekselderij kort mee.
Strooi er de bloem over en laat dit 2 minuten mee warmen.
Giet er al roerend de bouillon bij tot een saus is ontstaan.
Laat de kalkoenragout 5 minuten sudderen.
Schuif de ragout een beetje aan de kant en schep de zuurkool in het midden van de pan.
Laat de zuurkool nog 10 minuten zacht mee sudderen.

Menusuggestie
Lekker met aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug