Kalkoenragout - I

kalkoenragout (2K)

  • 750 g kalkoen, in dobbelstenen
  • 300 g wortelen
  • 300 g bleekselder
  • 1 ui
  • 4 eetl. olie
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 10 cl rode wijn
  • 40 cl kippenbouillon
  • 1 takje rozemarijn
  • zwarte peper uit de molen
  • zout

Schil de wortelen, spoel de selder, pel de ui.
Snij de groenten in stukjes.
Verhit 2 eetlepels olie in een pan en roerbak de groenten ongeveer 5 minuten.
Haal ze weer uit de pan.
Verhit de resterende 2 eetlepels olie en bak het vlees in porties goudbruin.
Kruid met peper en zout.
Doe de groenten en de tomatenpuree erbij en fruit kort aan.
Blus met de wijn en laat even inkoken.
Voeg er de bouillon aan toe en de rozemarijn.
Breng aan de kook en laat 25 minuten zachtjes garen.
Breng op smaak met peper en zout.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij


Kalkoenragout - II

kalkoenragout (2K)

  • 500 g kalkoenborstfilet
  • 125 g gerookte spekblokjes
  • 400 g Parijse champignons
  • kurkuma
  • currypoeder
  • tricolore peper
  • zeezout
  • 2 eetl. vloeibare boter
  • 2 eetl. bloem
  • 50 cl melk
  • boter voor het bakken
  • 1 citroen, uitgeperst

Snij het vlees in mooie blokjes en bak deze gekleurd aan samen met de spekblokjes.
Champignonssteeltjes verwijderen en de champignons in schijven snijden, voeg dit bij het vlees en verdeel het citroensap erover.
Kruiden naar smaak en laat op een zacht vuur sudderen.
Maak een blanke roux van de boter, bloem en melk, evenzeer deze saus goed kruiden en deze onder het vlees mengen.

Serveer dit vleesgerecht met puree of verse frietjes en een frisse salade.

Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug