Tajine: Gevulde kalkoenlapjes met een apart sausje

kalkoenlapjes_sausje (3K)

  • 4 kalkoensneetjes ± 500 g
  • 300 g kalkoen gehakt
  • chapelure
  • cajunkruiden
  • 1 eike vers van de pers
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • een halve courgette
  • 1 rode ajuin
  • 1 gewone ajuin
  • 2 teentjes look
  • mespuntje chilipeper
  • theel. tajine kruiden
  • theel. komijn
  • 2 eetl. vloeibare honing
  • een handvol pijnboompitten
  • een flesje Grimbergen bruin
  • 2 eetl. olijfolie

Meng het gehakt met cajunkruiden, het eike en chapelure.
De kalkoenlapjes en beetje plat kloppen, verdeel het gehakt erop vouw toe en prik vast.
Een beetje gehakt over gewoon wat kleine bouletten rollen.
Bak even bruin aan in olijfolie.
Paprika's in grove stukken snijden.
Courgette in grove stukken snijden.
Ajuin in grove stukken snijden.
Look in fijne ringen snijden.
Laat een beetje olijfolie opwarmen in de tajine voeg groenten en kruiden toe.
Laat even bruin bakken, zet het vuur op de laagste stand.
Voeg de kalkoenrolletjes toe en bouletjes evenzeer de pijnboompitten, honing en natuurlijk niet vergeten het heerlijke bruin Grimbergen bier.
Laat dit alles zachtjes gaar worden.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug