Verwend kalkoenlapje

kalkoenlaoje (4K)

voor 2 personen

  • 2 grote pijlen witloof
  • 1 klein pijltje witloof
  • een halve rode ajuin
  • 2 grote kalkoenlapjes
  • 4 theel. candijsuiker
  • 1 appelsien uitgeperst
  • ½ granaatappel
  • peper
  • dragon
  • rozemarijn
  • koriander
  • mosterdzaad
  • boter

Pijlen witloof halveren en de harde kern verwijderen voor degene die het niet graag lusten.
Bak deze in boter bestrooid met 3 eetlepels kandijsuiker en kruiden beetgaar aan.
De ajuin in ringen snijden.
De kalkoenlapjes goed kruiden leg er een halve pijl witloof op en een deel ajuinringen.
Vouw dicht en prik vast.
Bak deze gaar in de pan van het witloof.
De andere pijlen witloof warm houden.
Het kleine pijtje witloof zeer fijn snijden evenzeer de rest van de ajuinringen.
Verwijder de zaadjes van de granaatappel.
Stoof deze 3 ingrediƫnten in een beetje boter gaar aan evenzeer kruiden.
Voeg de uitgeperste appelsien toe en de koffielepel kandijsuiker.
Laat even zachtjes sudderen.
Serveer zeer warm op bord met aardappelbolletjes met witloof en rode ajuin.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug