Kalkoenhaasje met prinsessenboontjes, tomaat en aardappelen

Kalkoenhaasje met prinsessenboontjes, tomaat en aardappelen

voor 2 personen

  • 400 g kalkoenhaasje
  • 1 tomaat
  • 250 g prinsessenboontjes
  • 1 ajuin
  • 4 aardappelen
  • 1 eetl. vloeibare honing
  • 10 cl bouillon van gevogelte
  • peper
  • paprikapoeder
  • gember
  • nootmuskaat
  • zonnebloemolie
  • boter

Bak de kalkoenhaasjes rondom even aan in een beetje boter deze kruiden.
Aardappelen schillen en in vieren snijden.
Boontjes wassen en het poepke en kopje verwijderen ;-)
De tomaat in kwartjes verdelen, de ajuin halveren en in ringen snijden.
Dit alles in de tajine die opgewarmd is met een scheut zonnebloemolie, kruid nog even.
Ze zeggen op elk potje past een deksel dat is hier dus het geval.
Laat alles op een zacht vuur sudderen.
Serveer dit gerechtje zeer warm indien nodig een beetje bijbinden.

Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug