Kalkoenhaasje met trappist en sinaasappel

  • 800 g kalkoenhaasje
  • 1 flesje trappistenbier
  • 2 sinaasappels + 2 sinaasappelen voor garnituur
  • 2 eetl. aalbessengelei
  • 2 eetl. boter
  • 1 blokje kippenbouillon
  • theel. kruidentuiltje
  • peper
  • zout
  • bindmiddel

Pers de sinaasappels.
Verhit de boter in een braadpan en kleur het vlees goudbruin aan beide kanten.
Giet er de trappist bij, voeg het blokje kippenbouillon toe en kruid met kruidentuiltje, peper.
Dek af en laat zachtjes sudderen tot het vlees gaar is.
Haal het vlees uit de pan en breng het braadvocht aan de kook.
Voeg het sinaasappelsap en de aalbessengelei toe.
Breng aan de kook en bind lichtjes bij.
Breng op smaak met peper en zout en eventueel aalbessengelei.
Schil de andere appelsienen zodat het wit weg is en snij in plakjes.
Verwarm in de saus.
Serveer het vlees en de saus met aardappelkroketjes.
Lekker met een glaasje trappist.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug