Kalkoenfilet met perziksaus

voor 2 personen

  • 200 g kalkoenfilet
  • 1 - 2 teentjes knoflook
  • 1 eetl. honing
  • 1 eetl. sojasaus
  • 250 g perziken (evt. uit blik)
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 - 2 eetl. maizena

Meng de knoflook en sojasaus en marineer daarin de stukjes gesneden kalkoen in ca. 30 minuten.
Bak de kalkoen in wat olijfolie.
Blender 125 gram perzikblokjes met een half glas sap.
Voeg het bij de kalkoen samen met een glas water en de bouillon.
Laat het ca. 10 minuten pruttelen.
Voeg 125 gram in stukjes gesneden perziken toe, samen met een half glas sap en de honing.
Meng de maizena eerst met wat water tot een glad papje.
Roer het maizenapapje door de perzikensaus.
Verwarm het al roerend, totdat de saus kookt.

Serveersuggestie
Lekker met wokgroenten en rijst.

Bron: Betty van Dijk
Gepubliceerd door: MijnReceptenboek.nl

Terug