Kalkoenblokjes met een surprise van paddestoelen

  • 700 g kalkoenblokjes
  • 2 ajuinen
  • 1 kippenblokbouillon
  • 150 g oesterzwammen
  • 150 g kleine bundelszwammen
  • 150 g rijst-stro-paddestoelen
  • 150 g kastanjechampignons
  • kruiden
  • gemalen peper
  • basilicum
  • kerriepoeder
  • venkelzaad
  • gember
  • rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 schijf peperkoek met rozijnen
  • 2 eetl. Luikse perens(t)(i)roop
  • een handvol rozijnen
  • 1 flesje kasteelbier donker, Ingelmunster
  • 700 g aardappelnoedels
  • boter

Kalkoenblokjes even aanbakken in boter samen met de ajuin - in halve ringen gesneden.
Voeg het bouillonblokje toe, naar smaak kruiden met de hierboven vermelde kruiden.
Besmeer de peperkoek met de siroop.
Het bier, rozijnen en peperkoek toevoegen aan het vlees.
Laat op een zacht vuur ± 20 minuten sudderen.
Als laatste de paddestoelen toevoegen en voorzichtig eronder roeren.
Laat nog een twintigtal min sudderen.
Ondertussen de aardappelnoedels krokant aanbakken en goed naar smaak kruiden.
Serveer zeer warm.

Opmerkingen

Indien geen kasteelbier te vinden is: met elk ander soort donkerbier is dit gerecht te verwezenlijken.
Te grote zwammen of paddestoelen mogen gescheurd worden.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug