Kalkoenbiefstukjes met gegrilde ananas en gembersaus

kalkoenbiefstuk (2K)

  • 8 kalkoenbiefstukjes van ca. 50 g
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 8 plakken ananas (vers of uit blik)
  • 3 cm verse gember
  • ⅛ l slagroom
  • versgemalen peper en zout
  • 1 eetl. wokolie
  • 2 pakjes woknoedels
  • 1 zakje Oosterse roerbakgroenten
  • 3 eetl. woksaus Sweet & Sour

De gember schillen en in dunne, kleine blokjes snijden.
Vervolgens samen met de slagroom aan de kook brengen en zachtjes laten inkoken.
Op smaak brengen met peper en zout.
De kalkoenbiefstukjes kruiden met peper en zout en omwikkelen met het spek.
Vervolgens in de grillpan net gaar en goudbruin bakken.
Warm houden in een voorverwarmde oven.
De grillpan met keukenpapier schoonmaken en de plakken ananas hierin bakken.
In een hapjespan of wok de olie verhitten en hierin de wokgroenten snel roerbakken.
De woknoedels toevoegen en even laten meegaan.
De woksaus toevoegen en het geheel goed verhitten.
Op verwarmde borden scheppen.
De kalkoenbiefstukjes in het midden plaatsen en de ananasplakken er bovenop leggen.
De gembersaus rondom scheppen.

Wijnadvies
Chenin Blanc, Kaapse Roos, Zuid Afrika

Succestip
Serveer met fijngemaakte stukjes kroepoek.

Bron: Spar Succes recepten

Terug