Kalkoen met sofrito

voor 2 personen

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groene paprika
  • 2 tomaten uit blik
  • 1 eetl. olie
  • 200 g kalkoenfilet
  • 1½ eetl. vloeibare margarine

Maak de groente schoon.
Snijd de ui en de knoflook klein en de paprika en tomaten in blokjes.
Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de uien en de knoflook glazig.
Voeg de paprikablokjes en de tomaten toe met wat peper.
Laat dit op klein vuur met een deksel op de pan in ca. 30 minuten zacht worden.
Bestrooi de kalkoenfilet met peper en een beetje zout en bak het vlees in de margarine in ca. 15 minuten gaar en bruin.
Pureer de groentemassa in de keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde massa en geef de saus bij de kalkoen.

Menusuggestie
Lekker met groene kool en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug