Kalkoen met pruimenchutney

voor 2 personen

  • 75 g gedroogde, gewelde pruimen
  • 1 kleine ui
  • 2 eetl. suiker
  • 1 eetl. rode wijnazijn
 
  • ½ theel. gemalen kardemom
  • peper
  • 2 stukjes kalkoenfilet
  • 1½ eetl. vloeibare margarine

Was de pruimen, verwijder de pitten en snijd de pruimen in stukjes.
Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Doe de pruimen, de ui, de suiker, de azijn, wat peper en de kardemom in een pan en breng dit langzaam aan de kook.
Laat het geheel onder regelmatig roeren inkoken tot het een dikke massa is geworden.
Voeg eventueel nog wat suiker of azijn toe.
Laat de chutney afkoelen.
Bestrooi de kalkoen met peper en een beetje zout.
Verwarm de margarine en bak hierin het vlees aan beide zijden in ca. 8 minuten gaar en bruin.
Geef er de chutney bij.

Menusuggestie
Lekker met witlof en aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum

Terug