Roergebakken kalkoen met paksoi en kokos

kalkoen_paksoi (3K)

  • 300 g kalkoenlilet (of kipfllet)
  • 1 theel. verse gember (of ½ lepel poeder)
  • 1 theel. gemalen komijn
  • snufje cayennepeper
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 struik paksoi
  • 4 eetl. gemalen kokos
  • 3 eetl. (zonnebloem)olie
  • 2 eetl. gembersiroop
  • zout naar keuze
  • peper naar keuze

Snijd het vlees in stukjes en bestrooi ze met de gember, komijn en cayennepeper.
Snipper de ui en knoflook.
Maak de paksoi schoon en snijd de bladeren en stengels in reepjes.
Rooster het kokos in een droge koekenpan met anti-aan-baklaag goudbruin en laat het afkoelen op een bord.
Verhit de olie in een wok of braadpan en roerbak het vlees rondom bruin.
Roerbak de ui en knoflook een minuutje mee.
Voeg paksoi toe en roerbak het geheel vijf minuten.
Roer de gembersiroop erdoor en breng het gerecht op smaak met zout & peper.
Verdeel het over vier borden en strooi de kokos er overheen.
Lekker met rijst.

N.B.
Als je de kruiden op voorraad hebt, kost deze maaltijd niet meer dan 2,50 per persoon.

Bron: Lekker Leven!
Gepubliceerd door: MUG Magazine

Terug