Kalkoen met cumberlandsaus

voor 2 personen

  • 1 sinaasappel
  • 2 eetl. rode bessengelei
  • 1 theel. mosterd
  • 4 eetl. rode port
  • mespunt gemberpoeder
  • 2 kalkoenfilets
  • 1½ eetl. vloeibare margarine

Boen de sinaasappel goed schoon en snijd de buitenkant van de schil er af.
Snijd de schil in reepjes.
Kook de reepjes sinaasappelschil een paar minuten in wat water.
Giet het water af.
Pers een halve sinaasappel uit.
Verwarm het sinaasappelsap en los de bessengelei en de mosterd er in op.
Voeg de port toe en laat de saus enigszins inkoken.
Roer de schilletjes er door en maak de saus op smaak met peper en een mespuntje gemberpoeder.
Laat de saus afkoelen.
Bestrooi de kalkoenfilets met peper en weinig zout.
Bak het vlees in de hete margarine in ca. 15 minuten gaar en bruin.
Geef de saus er bij.

Menusuggestie
Lekker met bloemkool en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug