Kaastortilla met kip en koriander

kaastortilla_kip_koriander (2K)

  • 4 enkele kipfilets
  • knoflookpeper molen
  • 400 g gekookte aardappelen in schijfjes gesneden
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 1 eetl. bieslook
  • 150 g geraspte kaas
  • 6 eieren
  • 300 g gepelde en ontpitte tomaten
  • 2 eetl. sherryazijn
  • olijfolie
  • boter
  • 1 eetl. verse koriander
  • ½ fijngesnipperde rode ajuin
  • peper zwart molen
  • zout

Kruid de kip met knoflookpeper en smeer ze in met olijfolie.
Laat ze garen in de oven, bak ze in de pan of gril ze.
Laat de aardappelschijfjes kleuren in olijfolie.
Doe hetzelfde met de uienringen en kruid deze met peper en zout.
Verdeel de aardappelschijfjes over een beboterde ovenschotel en schik de uienringen er bovenop.
Bestrooi met bieslook en geraspte kaas.
Overgiet met de losgeklopte eieren.
Laat deze schotel 40 minuten garen in een voorverwarmde oven op 150 °C.
Kruid de tomatenblokjes met peper en zout en meng er koriander, rode ajuin, wat olijfolie en sherryazijn onder.
Snijd de tortilla in stukken en serveer met de kip en de salsa.

Tips
Ook koud smaakt de tortilla overheerlijk.
Koriander kan je eventueel vervangen door peterselie en/of bieslook.

Bron: Bert Allers
Gepubliceerd door: KookJij

Terug