Javaanse kipgehaktballetjes met gember en peperbami

javaanse_kipgehaktballetjes (3K)

  • ½ zak (250 g) mie nestjes
  • 300 g kipgehakt
  • 50 g paneermeel
  • 3 eetl. bakgember
  • 1 pak Conimex Mix voor Javaanse Gehaktballetjes
  • 4 eetl. fijngeknipte bieslook
  • wokolie
  • 600 g bamigroenten
  • 1 zakje Conimex Kruidenmix voor Bahmi

Kook de mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Meng het kipgehakt in een schaal met het paneermeel, 2 eetlepels bakgember, de kruidenmix (uit het pak) en de bieslook.
Draai er 20 kleine balletjes van.
Verhit een scheutje wokolie in een koekenpan en bak de balletjes in ca. 10 minuten bruin en gaar.
Verhit een wok, voeg een scheutje wokolie toe en roerbak de bamigroenten 5 minuten.
Roer de kruidenmix voor bami en 1 eetlepel bakgember erdoor.
Schep de mie erdoor en warm alles goed door.
Voeg naar smaak gemalen peper (liefst uit de pepermolen) toe.
Meng ondertussen in een steelpannetje 20 cl water met de sausmix (uit het pak) aan de kook.
Laat de saus 3 minuten doorkoken.
Verdeel de peperbahmi over 4 kommen of borden, leg de Javaanse gehaktballetjes ernaast en schep de saus erover.

Op tafel
Geef er als smaakmakers ketjap manis en sambal badjak bij om aan tafel naar smaak toe te voegen.

Lekker anders kan ook
Maak met de mix voor Javaanse gehaktballetjes ook eens vis-garnalenballetje: maal 150 g witte visfilet en 150 g grote gepelde garnalen in een keukenmachine fijn en maak het recept verder volgens de aanwijzing op verpakking van de mix.
Alleen de baktijd is een paar minuutjes korter (6 - 7 minuten).

Bron: Conimex

Terug