Jamaica chicken

  • 2 eetl. kokosolie
  • 750 g kipfilet, in repen van ca. 2 cm breed
  • 4 eetl. rum
  • 2 knoflooktenen, grof gehakt
  • 2 takjes tijm
  • 1 stukje verse gember van 3 cm, geraspt
  • 1 theel. bruine basterdsuiker
  • 1 gele of oranje madam jeanette (peper)
    (of 2 rode Spaanse pepers, met zaad)
  • 1 eetl. pimentkorrels, gekneusd
  • 1 eetl. limoensap
  • zout
  • 1 blikje (40 cl) kokosmelk
  • kippenbouillon

Wrijf de kipfilet in met zout en laat ze 1 uur op kamertemperatuur liggen.
Verhit kokosolie in een braadpan, braad het vlees op hoog vuur, rondom bruin, giet de rum erbij, voeg knoflook t/m piment toe, laat 5 minuten sudderen.
Voeg limoensap, suiker, zout en kokosmelk toe, laat 1 uur afgedekt sudderen, roer af en toe, voeg zonodig wat bouillon toe.
Verwijder de takjes van de tijm en serveer met rijst/pasta, gebakken banaan/tropische fruitsalade.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug