Italiaanse snelle kip

  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 150 g winterwortel
  • 4 stukken kipfilet of ontbeende dijen (kipkarbonaden)
  • olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • de blaadjes van 2 takken rozemarijn
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dikke eetl. geraspte Parmigiano Reggiano

Snijd wortel, ui, selderij grof voor en draai met de knoflook in een keukenmachine tot haksel, maar niet tot pulp.
Zout de kip en bak hem aan in een gulle scheut olie tot hij kleurt.
Haal uit de pan.
Fruit de groenten met de rozemarijn een paar minuten.
Blus met de wijn en leg de kip erbij.
Sluit met een deksel en laat in 7 (filet) à 10 (kipkarbonade) minuten gaar worden.
Breng op smaak met de kaas, zout & peper.

Bron: Onno Kleyn

Terug