Kip op z'n Italiaans met aardappelen

italiaans (1K)

  • 1 kippendeel per persoon (borst, bil...)
  • 5 middelgrote, vastkokende aardappelen
  • 1 medium ui, versnipperd
  • 2 tenen look, versnipperd
  • olijfolie
  • 1 bussel peterselie, versnipperd
  • 1 blik groene olijven met pit
  • 2 citroenen
  • 1 glas witte wijn

Verwarm de oven voor op 200 °C
Braad de ui en kip in een braadpan goudbruin.
Plaats samen met de ui in een ovenschaal.
Voeg de helft van de peterselie, de aardappelen, olijven, het sap en de zeste van 1 citroen en een glas witte wijn toe (de wijn kan je vervangen door een glas water of groentebouillon).
Zet alles in de oven.
Bestrijk de kip na 15 minuten met het vocht in de schaal en voeg enkele nieuwe citroenschijfjes toe.
Laat nog ongeveer 15 minuten in de oven staan.
Werk af met peterselie en serveer.

Tips
Je kan dit gerecht ook maken met krieltjes.
Voorzie er een twintigtal en snijd ze in de helft.

Bron: KIP lekker

Terug