Ingepakte kipfilet met tomatensaus

  • 4 grote kipfilets
  • boter om te braden
  • 1 flinke ui
  • 1 kruidenbouillontablet
  • zout
  • peper
  • 1 pakje gezeefde tomaten (500 g)
  • 5 eieren
  • 2 eetl. melk
  • 8 grote plakken rauwe ham
  • 1 potje pesto (basilicumsaus)

Dep de kipfilets droog en braad ze op middelhoog vuur rondom bruin in de hete boter.
Neem ze uit de pan en laat ze afkoelen.
Fruit de gesnipperde ui in het braadvet van de kipfilets en doe er het verkruimelde bouillontablet en de gezeefde tomaten bij
Breng de saus op smaak met wat zout & peper en laat kort doorkoken.
Klop de eieren in een kom los met de melk.
Bak in een koekepan met een anti-aanbaklaag èèn voor èèn 4 dunne omeletjes van het eiermengsel en laat ze op een bord glijden.
Leg de plakken ham op het werkblad en bestrijk ze met de pesto.
Verpak de kipfilets eerst in de ham en daarna een voor een in een omeletje.
Schep de tomatensaus in een platte ovenschaal en leg er de kipfilets met de naad naar beneden in.
Zet de schaal tot hij de oven in gaat in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 160 °C.
Zet de schaal 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Snijd de kipfilets voor ze worden geserveerd schuin in tweeën.
Ze smaken warm, lauwwarm of koud.

Gepubliceerd door: Natuurvlees

Terug