Makkelijke Indonesische kip en erwtjes met kokosmelk

Makkelijke Indonesische kip en erwtjes met kokosmelk

  • 3 sjalotjes of 1 ui, grof gesneden
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • 2 à 3 eetl. sambal manis
  • 4 eetl. ketjap manis
  • 3 eetl. Thaise vissaus
  • 5 cl witte wijn
  • 8 kippendrumsticks of 4 kipkarbonaden
  • 2 puntpaprika’s, in smalle reepjes
  • stuk of 6 limoenblaadjes (toko)
  • 600 g diepvriesdoperwtjes
  • 15 cl kokosmelk (blikje)
  • 1 theel. suiker

Kip: doe de sjalot, knoflook en sambal in een machientje, zoals dat kleine bakje bij de staafmixer, en draai tot pulp.
Voeg de ketjap, vissaus en witte wijn erbij en draai weer.
Doe de kip in een pannetje waar de stukken net naast elkaar in passen, meng met de saus en breng aan de pruttel.
Laat zachtjes 30 minuten garen, of wat langer, met het deksel op een kiertje, zodat de saus iets indampt.
Voeg de laatste10 minuten de reepjes paprika toe.
Erwtjes: vouw de limoenblaadjes dubbel lang de nerf en snijd die er uit.
Snijd de blaadjes in onwaarschijnlijk dunne reepjes.
Doe de erwtjes met de kokosmelk, reepjes limoenblad, wat zout en het schepje suiker in een pan en kook afgedekt zachtjes 5 minuten.
Of 10.
Maakt allemaal niet zoveel uit.

Bron: Onno Kleyn

Terug