Indonesische kip met boontjes en bieslookrijst

indonesische_kip (2K)

  • 400 g witte rijst
  • 400 g kipfilet
  • wokolie
  • 400 g gebroken sperzieboontjes
  • 1 zak Conimex Roerbaksaus Indonesische Milde Pindasaus
  • 125 g taugé
  • 3 eetl. fijngeknipte bieslook

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd de kip in reepjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kipreepjes ca. 3 minuten.
Voeg de boontjes toe en wok 8 minuten mee.
Voeg de roerbaksaus toe en laat goed warm worden.
Schep er op het laatst ⅔ van de taugé door.
Meng de warme rijst met de bieslook.
Verdeel de Indonesische kip over 4 borden, bestrooi met de rest van de taugé en schep de bieslookrijst ernaast.

Op tafel
Zet knapperige kroepoek saté en frisse atjar tjampoer op tafel.

Lekker anders kan ook
Vervang de sperzieboontjes door peultjes en/of sugarsnaps

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Thaise tomatensoep en Aziatische vlaflip toe.

Bron: Conimex

Terug