Indische kippenpoten

Indische kippenpoten

  • 2 flinke kippenpoten
  • 250 g grote champignons
  • 1 stronk prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/5 blok santen (kokos)
  • Indisch kruidenmengsel (boemboe) voor kip (ajam)
  • boter
  • 10 cl water
  • zout
  • peper

Kruidenmix met knoflook (fijngesneden) uitbakken.
Kippenbouten in het mengsel aanbraden.
Champignons (schoon, heel) onderin de slowcooker.
Prei (gewassen, flinke ringen) toevoegen.
Kippenpoten erop.
Kruidenmengsel losroeren met kopje water en er overheen schenken.
Deksel erop, 1 uur op hoog en 4 uur op laag.
Lekker met mie of rijst.

Variatie
Zonder slowcooker kan het natuurlijk ook. Iets meer water toevoegen, en in een grote goed sluitende stoofpan op heel klein vuur met evt. vlamverdeler, of op 100 -110 °C in de oven. Een kleine twee uur moet dan voldoende zijn.

Bron: PM3 Receptensite

Terug