Indiase butterchicken curry

indiase_butterchicken_curry (3K)

voor 2 personen

  • 1 pakje Indiase boterkip
  • currywoksaus
  • 1 eetl. wokolie
  • 250 g sperziebonen
  • 300 g kipfilet
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 Spaanse peper, gesnipperd
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 2 eetl. cashewnoten
  • 1 eetl. verse koriander, fijngesneden
  • 1 eetl. geraspte kokos
  • zout & peper

Maak de sperziebonen schoon en kook ze 5 minuten in water met zout.
Giet af en laat uitlekken.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin op hoog vuur de kipfilet goudbruin.
Voeg de woksaus toe en laat de kipfilet in 5 minuten gaar worden.
Voeg naar smaak zout & peper toe en schep er op het laatst de koriander door.
Verhit de rest van de olie in een wok.
Voeg de ui, peper en kerriepoeder toe en laat dit op laag vuur 2 minuten smoren.
Voeg de sperziebonen toe en verhit nog 2 minuten.
Strooi er op het laatst de kokos en cashewnoten over.
Serveer de boterkip curry met de gekruide sperziebonen en basmatirijst.

Smultip
Serveer met basmatirijst of met boter besmeerd, warm, naan brood...

Bron: MeiAsia - Echt Aziatisch Koken

Terug