Gewokte hot ajam met gember, broccoli en basmatirijst

hot_ajam_gember (2K)

  • 400 g basmati rijst
  • 400 g kipfilet
  • 1 pakje Conimex Mix voor Hot Ajam
  • wokolie
  • 2 rode uien
  • 50 g verse gember
  • 600 g broccoliroosjes

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
Meng de marinademix (uit het pakje) met 4 eetlepel olie.
Voeg de kip toe en marineer 5 minuten.
Pel en snijd de uien in ringen.
Schil de gember en hak het fijn.
Kook de broccoli 6 minuten in kokend water.
Afgieten en laten uitlekken.
Verhit een wok.
Voeg een scheutje olie toe en wok de stukjes kip 5 minuten.
Voeg de ui en de gember toe en wok nog 3 minuten.
Voeg de broccoli toe en wok nog 3 minuten.
Roer de sausmix (uit het pakje) en 30 cl koud water erdoor.
Breng aan de kook en kook 1 minuut op een laag vuur.
Schep de rijst in 4 kommen of op borden en verdeel de hot ajam met gember en broccoli erover.

Op tafel
Geef er de nieuwe, kroepoek sweet Chili bij, die is lekker pittig en krokant.

Lekker anders kan ook
De broccoli kan worden vervangen door bloemkool of sperzieboontjes.
Wie het iets minder pittig wil, kan de mix voor hot ajam vervangen door de Javaanse mix voor ajam kerrie Madras.

Bron: Conimex

Terug