Gewokte hoisin kip met Chinese kool en cashewnoten

Gewokte hoisin kip met Chinese kool en cashewnoten

  • 600 g Chinese kool
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g kipreepjes
  • 3 eetl. wokolie
  • 10 eetl. Conimex Woksaus Hoisin
  • 50 g cashewnoten
  • 3 eetl. fijngeknipt bieslook
  • 1 zak (250 g) Chinese eiermie

Snijd de Chinese kool in smalle repen.
Pel en snipper de teentjes knoflook.
Verhit een wok, voeg 2 eetlepels wokolie toe en roerbak de kip 4 minuten.
Voeg de Chinese kool toe en roerbak 4 minuten.
Voeg de Conimex woksaus Hoisin toe en warm goed door.
Voeg op het laatst de cashewnoten toe.
Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Giet af.
Verhit een eetlepel wok olie in en klein koekenpannetje en bak hierin de knoflook 1 minuut.
Schep de knoflook en 2 eetlepels bieslook door de mie.
Verdeel de Chinese mie over 4 grote kommen of borden en schep de geroerbakte hoisin kip met Chinese kool erover.
Bestrooi met de rest van de bieslook.

Serveer tip
Geef bij de gewokte hoisin kip met Chinese kool en cashewnoten als smaakmaker sambal badjak om aan tafel naar smaak toe te voegen.

Variatie
Vervang voor een feestelijk moment de kipreepjes door in reepjes gesneden eendenborst. De bereidingstijd blijft hetzelfde.

Bron: Conimex

Terug