Hete kip

  • kilo kipdelen, bij voorkeur kipkarbo's
  • 100 g rode rawits ( kleine hete pepers ),
    of evt. 5 eetl. sambal oelek
  • 1 theel. trassi
  • 5 cm verse gemberwortel
  • 1 stengel sereh
  • 5 blaadjes jeruk purut
  • 1 blad salam oflaurier
  • 5 gesnipperde tenen knoflook
  • 1 gesnipperde ui
  • zout
  • olie
  • ½ l kippebouillon

Wrijf of maal de rawit, trassi, knoflook, ui en gember fijn tot een dikke pasta.
Bak de kipdelen bruin in de olie haal de kip uit de pan fruit de pasta in het braadvet blus af met de bouillon.

Voeg de sereh ( even kneuzen door paar kaar met handvat van een zwaar mes op het witte gedeelte te slaan ) de jeruk purut, salam of laurier toe en breng aan de kook.

Voeg de kipdelen weer toe en laat een half uur op laag vuur garen.

Terug