Herfstschotel voor de kille dagen

Herfstschotel voor de kille dagen

  • 8 tal aardappelen
  • 4 wortelen
  • 200 g erwten
  • 1 ui
  • 200 g bloemkoolroosjes
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 600 g kalkoenblokjes
    • voor de saus
  • 2 eetl. bloem
  • 2 eetl. boter
  • 400 ml gevogelte bouillon
  • 1 eetl. mosterd
  • gemalen kaas naar keuze
  • boter

Aardappelen beetgaar koken in licht gezouten water, afgieten deze in schijven snijden.
Wortelen in staafjes snijden deze beetgaar steamen, ui aanstoven in boter de bloemkoolroosjes toevoegen evenzeer de erwten en wortelen dit alles goed kruiden.
Kalkoenblokjes gaar aanbakken in boter deze evenzeer goed kruiden met peper en zout.
Maak een roux van de boter, bloem, bouillon en roer de mosterd eronder.
Verdeel de aardappelen in een vuurvaste schotel deze uiteraard goed ingevet met boter.
Verdeel vervolgens de groenten en het vlees en de saus erover, bestrooi rijkelijk met de kaas en zet onder de grill.
Serveer zeer warm.

Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug