Hauts de cuisse de poulet

Kippenboutjes

hauts_cuisse_poulet (3K)

  • 1 kg kippenboutjes
  • 250 g kippengehakt
  • 1 eitje vers van de pers
  • chapelure
  • kipkruiden
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 sjalotjes
  • 1 rode ajuin
  • 1 wortel
  • halve rode paprika
  • halve gele paprika
  • halve groene paprika
  • 10 cl rode port
  • 2 eetl. curryketchup
  • currypoeder

Gehakt mengen met kruiden, eitje en chapelure; maak mooie balletjes.
Kippenboutjes even aanbakken in boter.
Knoflook zeer fijn snijden.
Sjalotjes in vier snijden.
Ajuin halveren en in ringen snijden.
Wortel in ringen snijden.
Paprika's in grove stukken snijden.
Al deze ingrediënten in de tajine goed kruiden met de kipkruiden en currypoeder.
Voeg de curryketchup en porto toe.
Als laatst de balletjes er rond verdelen.
Laat dit alles onder gesloten deksel op het laagste vuur stoven.
Serveer zeer warm.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug