Kippengyros

kippengyros (2K)

  • 800 g kipfilets
  • 500 g gehakte uien
  • 2 eetl. boter
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 1 theel. pimentpoeder of cayennepeper
  • 1 snuifje gemberpoeder
  • sap van 1 citroen
  • zout
  • peper
  • 1 flinke bos verse koriander of peterselie
  • 2 eetl. geweekte rozijntjes
  • 100 g geroosterde amandelschilfers
  • 8 pitabroodjes
  • knoflooksaus

Snij de filets in blokjes en laat in de boter 10 minuten goudbruin kleuren met een deksel op de pan.
Voeg er na een vijftal minuten de gehakte uien, de specerijen, het citroensap en de rozijntjes bij.
Laat gaarstoven en meng er een minuut voor het einde van de bereiding de vers gehakte peterselie of koriander door met de amandelschilfers.
Verwarm de pittabroodjes, snij ze open en serveer met de kippenbereiding en de looksaus.
Voor deze bereiding kunt u heel goed gebruikmaken van de kant-en-klare kippengyros, die te koop is bij je slager.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug