Gewokte zachte tarwe met kip

tarwe (2K)

  • 4 kippenbrochettes
  • Verstegen Mini Kruidenmix voor saté
  • 300 g paprika gemengd in brunoise gesneden
  • 2 gehakte sjalotten
  • 3 eetl. olijfolie
  • 300 g snelkooktarwe (bijv. Ebly),
    gegaard zoals vermeld op verpakking
  • Verstegen Mini kruidenmix met zeezout voor Couscous of Tajine
    en/of Verstegen Kruidenmix met zeezout Massala
  • 6 eetl. fijngesneden bieslook
  • 2 eetl. fijngesneden bladpeterselie
  • 100 g rozijntjes
  • 1 Turks brood
    • voor de dipsaus:
  • 40 cl Turkse of Griekse yoghurt
  • zwarte peper, versgemalen
  • zeezout
  • 1 eetl. olijfolie

Kruid de kippenbrochettes met de satékruiden en bak ze in de pan of gril ze.
Maak het dipsausje door alle ingrediënten te mengen.
Snijd het Turks brood in lange repen en gril het.
Verhit de olie in de wok en fruit de sjalot en de paprika.
Voeg de snelkooktarwe toe en kruid met kruidenmix naar keuze.
Roerbak gedurende 5 minuten.
Werk af met peterselie, bieslook en rozijntjes.
Serveer de brochettes met de gewokte snelkooktarwe, het dipsausje en de Turkse toast.

Tips
De snelkooktarwe kan worden vervangen door bulgur, couscous of rijst.
Bulgur is voorgekookte tarwe.
Het graan wordt even voorgestoomd, gedroogd en dan fijngemalen.
Couscous is gemaakt van tarwegries en bevat geen kiemen meer.
Couscous kan geserveerd worden zoals rijst bij vlees- en groenteschotels.

Bron: KIP lekker

Terug