Gevulde paprika met kip

paprika (1K)

  • 3 à 4 enkele kipfilets
  • Verstegen Kruidenmix met zout voor Cajun
  • 4 rode paprika's
  • 300 g geschilde aardappelen
  • 1 à 2 courgettes in blokjes gesneden
  • 1 fijngehakt knoflookteentje
  • cajunkruiden
  • 1 fijngehakte ajuin
  • olijfolie
  • 2 eetl. citroensap
  • 2 eetl. gehakte verse koriander
  • geroosterde sesamzaadjes
  • versgemalen zwarte peper
  • zeezout

Snijd de hoedjes van de paprika's en verwijder de zaadjes.
Snijd onderaan ook een plakje af, zodat de paprika's mooi rechtop blijven staan.
Laat de paprika's 5 min. koken in gezouten water.
Neem de paprika's uit de pot en houd apart.
Laat de aardappelen 10 min. koken in hetzelfde water.
Snijd de gekookte aardappelen in blokjes.
Bak de courgetteblokjes samen met de knoflook in wat olijfolie. Houdt apart.
Bak de aardappelblokjes met de ajuin in dezelfde pan.
Voeg de courgetteblokjes toe, alsook het citroensap.
Verhit tot alle vocht verdampt is en voeg de verse koriander toe.
Kruid de binnenkant van de paprika's met zeezout en zwarte peper.
Vul ze op met het courgette- en aardappelmengsel, schik ze in een ovenschotel, overgiet met wat olijfolie en laat 40 min. garen in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Kruid de kipfilets met cajunkruiden en bak of gril ze.
Bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes.
Dien op met de gevulde paprika's.

Tip

Serveer met ciabatta en in de oven gegratineerde geitenkaas.

Bron: KIP lekker

Terug