Gevulde kwartel - I

kwartel (4K)

voor 2 personen

  • 4 kwartels
  • 1appel
  • 1 handvol rozijnen
  • 2 eetl. amaretto
  • een snuifje kaneel
  • gember
  • gemalen peper
  • korianderzaad
  • venkelzaad
  • enkele jeneverbessen
  • boter
  • 2 sjalotjes
  • 1 pijl witloof
    • aardappelbolletjes
  • 6 aardappelen
  • 1 halve appel
  • 1 eetl.l rozijnen
  • een klein scheutje amaretto
  • Himalaya zout
  • gemalen peper
  • een beetje gember
  • een beetje rozemarijn
  • 1 mespuntje kaneel
  • 1 eitje vers van de pers
  • chapelure
  • boter

Kwartels grondig spoelen en droog deppen.
Appel schillen in kleine blokjes snijden en mengen met rozijnen, kaneel en amaretto.
Vul de kwartels met deze vulling de rest aan de kant houden voor de saus.
Neem een vuurvaste schotel en beboter deze leg de kwartels erin en kruid met de boven vernoemde kruiden,
deze kruiden werden zeer fijn gemalen in de vijzel.
Zet in een voorverwarmde oven en bak deze ± 40 minuten.

Voor de saus:
de ingrediƫnten van de kwartelvulling zonder vocht even licht aanstoven met de fijn gesneden sjalotjes en witloof.
Voeg als laatste het vocht toe en laat even in koken.

Voor de aardappelbolletjes:
aardappelen schillen, in kleine blokjes snijden en beetgaar koken in licht gezouten water.
Appel in fijne blokjes snijden, mengen met amaretto en rozijnen.
Pureer de aardappelen kruiden en voeg de appelmengeling toe, roer alles goed onder elkaar.
Klop het eitje los in een kom.
Chapelure of paneermeel voor sommigen evenzeer in een kom.
Maak 8 mooie bolletjes van de puree en wentel in het eitje, daarna in de chapelure.
Bak deze in de frietpot of frieteuse goudbruin aan.
Schik de kwartel op bord werk af met de saus en aardappelbolletjes.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij


Gevulde kwartel - II

gevulde_kwartel2 (3K)

voor 2 personen

  • 2 kwartels
  • 90 g kwartelmousse Deluxe Lidl
  • rozijnen
  • pijnboompitten
  • 1 sjalot
  • enkele blaadjes witlof
  • peper
  • zout
  • boter
  • olijfolie

Was de kwartels en snij de kop eraf dep goed droog .
Meng de mousse met rozijnen, pijnboompitten de fijn gesneden sjalot en witloof.
Kruid de kwartels met peper en zout vul deze met de hierboven vermelde mengeling.
Bak deze even aan in boter.
Leg ze in een beboterde vuurvaste schotel met een beetje olijfolie erbij,
Bak ze gaar in een voorverwarmde op 200 °C gedurende ± 20 minuten.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug