Gevulde kipfilets

gevulde_kipfilets (3K)

  • 4 kipfilets
  • 500 g verse spinazie
  • 100 g mozzarella
  • paneermeel
  • 1 ei
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Snij met een scherp mes de kipfilets overlangs in, zodat er een tasje gevormd wordt.
Spoel de spinazie en laat de groente op een hoog vuur slinken in het aanhangende water.
Snij de mozzarella in kleine blokjes.
Vermeng de spinazie met de kaas.
Breng op smaak met wat peper en zout.
Schep de vulling in de kipfilet.
Kruid de kipfilet aan de buitenkant met peper en zout.
Sluit de kip met een houten prikker.
Wentel de filet eerst door losgeklopt ei, dan door paneermeel.
Bak 5 tot 7 minuten aan elke kant in olijfolie.
Zet het vuur niet te hoog, zodat het paneermeel mooi goudbruin wordt zonder te verbranden.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug