Gevulde kipfilet - I

gevulde_kip (2K)
voor 8 personen
  • 2 dubbele kipfilets
  • 250 g geblancheerde spinazieblaadjes
  • 4 sneetjes rookspek of Ardense ham
  • 4 geblancheerde wortelen
  • 100 g boter
  • peper
  • zout
    • voor de saus
  • 2 rode paprika's
  • 2 sjalotten
  • 2 dl kippenbouillon
  • 1 dl verse room
  • peper
  • zout

Snij de kipfilets middendoor, bedek met huishoudfolie en klop goed plat met een houten plankje (vraag eventueel de slager dat voor u te doen).
Bedek de gekruide kipfilets met uitgelekte spinazieblaadjes, rookspek of ham en een wortel.
Vouw dicht, bind op met keukengaren of wikkel in aluminiumfolie.
Laat even rusten.
Bak vervolgens gaar en goudbruin in de hete boter.
Bereid intussen de saus: maak de paprika's en sjalotten schoon en laat ze gaarkoken in de kippenbouillon.
Pureer met de staafmixer en giet door een fijne puntzeef.
Kruid met peper en zout, roer de room erdoor en laat doorwarmen.
Neem de kipfilets uit de braadpan, snij ze in schuine plakken en serveer met de paprikasaus.

Bron: KIP lekker


Gevulde kipfilet - II

voor 2 personen

  • 6 olijven zonder pit
  • 4 gedroogde tomaten op olie
  • tijm
  • 2 enkele kleine kipfilets
  • 1½ eetl. vloeibare margarine

Snijd de olijven en de tomaatjes klein en meng dit met wat peper en tijm.
Snijd de kipfilets overlangs open zodat een zakje ontstaat.
Vul de filets met het olijvenmengsel en steek ze met een houten cocktailprikker dicht.
Bestrooi de kipfilets met peper en een beetje zout.
Bak de kipfilets in de hete margarine in 15 - 20 minuten gaar en bruin.

Menusuggestie
Lekker met ijsbergsla met tomaat en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug